Autumnz 2-in-1 Food Processor

To be perfectly honest, masa saya ada seorang saja baby, i survived the traditional way of preparing baby food especially puree. Durhh.. Semua orang pun survived. Haha.

And saya tak teruja melihat macam2 jenis blender baby.
(Saya pernah try satu renowned brand tapi tak tahan heavy duty. Rosak. So i decided to remain traditional and old school. Pakai je blender dapur yg ada aroma kunyit tu. Hehe)
Just like everyone else, i too, woke up at 5am only to find myself in the kitchen cooking my baby’s food on stove. Basuh bersih blender dapur beraroma kunyit tu, Then transferred the cooked meal into the blender, and blend.
Kena Alih2 bekas.
Now that i have more than 1 small kids aged 2 and below, I value, welcome, and consider all sorts of technology yang boleh memudahkan urusan2 harian/chores.
Termasuklah yang satu ni.
Sebab saya sangat berpuas hati, boleh campak hirisan halus
Kentang
Kacang panjang
Isi ikan

Dalam SATU perkakas sahaja, tanpa perlu alih2 bekas,
I set my heart on this food processor. So here goes: 

Ada 4 biji grip dekat belah bawah processor untuk memastikan ia tak bergerak. Ini adalah antara faktor keselamatan terbaik dari Autumnz.
Tombol hijau itu adalah tempat untuk masukkan air (fungsi STEAM)



Yang ni antara benda PENTING untuk mak-mak, sebab hanya ada TIGA bahagian sahaja yang perlu dibasuh. Design dia pun senang nak disental. 
Ini adalah product description:
Sesuai untuk PUREE seperti carrot, potatoes, ikan, dan ayam.
VERDICT: Saya dah cuba dengan serbuk beras (beras yang direndam semalam & di-blend) tapi hasilnya kurang memuaskan. Mungkin sebab teknik masakan ini hanya sekadar steam. 
Tapi, selain nasi semuanya AWESOME.
ps: Ha, jangan kata Mak tak payung. 
Okay ini adalah bahan masakan untuk anak saya berumur 6.5 bulan. 
– Kentang
-Kacang panjang
-Isi ikan tenggiri
STEAM selama 30 minit (sambil-sambil tu boleh solat, buat assignment etc)
BLEND selama 2-3 minit. 
Sebelah bawah pun ada blades, mencepat & memudahkan proses blending.
Okay jom layan video untuk blend carrot puree ini: 

                                       

Tadaaa!! Inilah hasilnya! 
Halus near to perfection. Tak perlu ditapis lagi dah. Boleh terus masuk mulut baby je! 
Jadi, kalau dah rasa berminat tu, boleh WhatsApp Zayana 019-6031816 
for further enquiries! 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *